Deze site is volop in ontwikkeling. We hebben ervoor gekozen om u de ontwikkeling mee te laten maken. Sommige links werken nog niet en pagina's zijn nog niet compleet.

Renovatie

Vochtregulerende sokkel van Hydroment

Om het vochtprobleem in de muren van mijn oude 18e eeuwse hoeve op te duurzaam op te lossen heb ik gekozen voor Hydroment. Door een 2 cm dikken Hydroment vochtregulerende stuclaag van 70-80 cm hoogte aan te brengen wordt het vocht aan de muur onttrokken en aan de buitenlucht onttrokken.


Na mijn bezoek aan de fabriek en het laboratorium van Hydroment in Zuid-Duitsland was ik volledig overtuigd van de kwaliteit en werking van Hydroment.


Het metselwerk en de voegen van mijn hoeve zijn, typisch voor deze regio, niet grijs maar beige. Men gebruikte vroeger kalk, zand en zavel (geel zand). Hier had ik echter een probleem. De kant-en-klare Hydroment SG is grijs van kleur en ik wilde de sokkel niet overschilderen. Tevens was uit laboratoriumtests bij Hydroment (speciaal op mijn verzoek) gebleken dat het concentraat Hydroment WKA niet goed werkte met zavel, wel met rijnzand en witte cement. Echter, de pleister van rijnzand, witte cement en Hydroment WKA werd bijna wit en niet beige. Op toch op een natuurlijke manier de juiste kleur te verkrijgen zijn we gaan testen met pigmenten (natuurlijke kleurstoffen). Door in dit geval sterke oker kleurstof toe te voegen werd toch een mooie beige kleur van het pleisterwerk verkregen. De kwaliteitsbewustzijn van de Duitse fabrikant bleek wel weer uit het feit dat zij dit recept ook weer in hun laboratorium wilde testen. De tests worden uitgevoerd op drukvastheid, openporigheid en vochtopname en vochtafgifte.


Het aanbrengen van een sokkel
De gevel dient goed gereinigd te zijn

Oud

Nieuw

Oud

Nieuw